De regulă, ceaiul de tei este consumat de mulți oameni însă poate fi folosit și pentru a prepara un sirop care este, de asemenea, o băutură eficientă folosită de secole în medicina populară.
Cele mai semnificative ingrediente active din siropul de tei sunt flavonoidele (camforitina, quercetina) și conține și uleiuri esențiale, substanțe mucoase și taninuri.
Atenție! Nu toate florile de tei sunt potrivite pentru uz casnic.
Argintiul este, de obicei, utilizat doar în scopuri industriale. În schimb, teiul larg și cu frunze înguste, verzi și dosul fără păr, se poate folosi pentru scopuri medicinale.
Teiul este una dintre cele mai bune plante medicinale pentru gripă și răceală pentru că are proprietăți antivirale și este un bun micotic, ajută la digestie, reduce crampele și supărarea stomacului și stimulează și producerea acidului gastric și a bilei. Are excelent efect sedativ în caz de nervozitate, stres sau anxietate și se recomandă în caz de insomnie.
Sirop de tei – Ingrediente, mod de preparare
Pentru aproximativ 3,5 L de sirop aveți nevoie de 2 kg zahăr granulat, 4-5 pumni de flori de tei spălate, 3 L apă fiartă și răcită, 2 lămâi mari feliate fără coajă, 1 linguriță acid tartric și 1 linguriță de acid citric.
Florile spălate se pun într-un borcan de 5 L. Zahărul se dizolvă în 3 L de apă, se adaugă acidul citric și tartric și se omogenizează după care se toarnă în borcan care se acoperă cu pânză sau șervețel din material. Se lasă deoparte 3 zile, timp în care se amestecă de mai mult ori pe zi.
Se filtrează și se transferă în sticle care se închid bine.
Discussion about this post