Hreanul este un puternic antibiotic natural care stimulează capacitatea de apărare a organismului împotriva bacteriilor, germenilor și virusurilor. Este bogat în vitamina C și D, magneziu, compuși volatili, fier și potasiu și are proprietăți benefice organismului.
Hreanul tratează afecțiuni precum gripa, răceala, infecțiile căilor respiratorii, tusea, circulația sanguină deficitară etc. Bunicii și străbunicii foloseau hreanul în special pentru gripe și răceli: după doar câteva minute de la administrare, reușește să desfunde nasul, să calmeze tusea și să reducă durerea în gât. De asemenea, activează și circulația și întărește sistemul imunitar.
Este foarte eficient ș în parazitoză intestinală care apare frecvent la copii. Se recomandă să se administreze copiilor o cură cu hrean de 2 ori pe an pentru a întări sistemul imunitar, pentru a preveni sau pentru a trata parazitozele intestinale.
Pentru a prepara maceratul cu hrean și miere, este nevoie de 10 linguri de hrean ras, 20 de linguri de miere și 5 linguri de zeamă de lămâie. Toate ingredientele se amestecă până la omogenizare după care amestecul se transferă într-un borcan de sticlă care se închide ermetic. Se lasă la macerat timp de 3-4 zile.
Administrare
Pentru gripă și răceală, tuse și infecții respiratorii, se recomandă câte 1-2 lingurițe de 4 ori pe zi.
Pentru cura anti-parazitară și pentru a întări sistemul imunitar, pentru copii se recomandă câte 2 lingurițe pe zi timp de 20 de zile. Pentru adulți se recomandă o cură de 40 de zile.
Precauții
Se recomandă evitarea consumului de hrean de către persoanele suferinde de afecțiuni gastrointestinale, ulcere stomacale, hipotiroidism. De asemenea, hreanul este contraindicat pe perioada sarcinii și alăptării.
Discussion about this post