În afară de faptul că frunzele de dafin dau o savoare specială preparatelor, acestea au și proprietăți antiinflamatoare și calmante.
Aceste proprietăți unice sunt cunoscute încă din vremea Egiptului antic.
Prin ardere, uleiurile volatile din frunzele de dafin pot calma mintea, pot stimula sistemul imunitar, pot acorda sprijin în activitățile fizice și pot îmbunătăți starea de spirit.
Planta îți păstrează calitățile unice chiar și în procesul de recoltare și nu se pierd nici în timpul uscării.
Frunzele se pot folosi în orice formă dar atunci când cumpărați acest condiment, trebuie să acordați atenție următorilor lucruri: culoare, aromă, dată de expirare.
Frunzele ar trebui să fie verde închis. Frunzele cu o nuanță ruginită sau cele acoperite cu pete indică faptul că planta a fost afectată de boli.
Frunzele trebuie să aibă o aromă bogată. Dacă nu au, înseamnă că au fost culese deja de prea mult timp.
Perioada de valabilitate a produsului uscat este de un an.
În cazul frunzelor proaspete, acestea se păstrează într-un borcan cu capac, într-un loc întunecat și răcoros.
Frunzele de dafin au capacitatea de a vindeca multe boli datorită numeroaselor substanțe biologice active din conținut.
Atât proprietățile de vindecare, cât și contraindicațiile se bazează pe mecanismul de acțiune al diferitelor componente conținute.
Discussion about this post