Beneficiile cătinei se cunosc încă din antichitate, chinezii o folosesc de peste 2000 de ani în medicina tradițională.
Aceste fructe sunt o veritabilă bombă de vitamine, sunt imunostimulatoare, cicantrizante, antiinflamatoare, astringente, anticancerigene și au efect antibiotic.
Cătină – Indicații terapeutice
- răceală, gripă
- depresie, anemie
- cancer, ulcer
- gastrită, artrită
- anemie, hipertensiune
- nevroze, spasmofilie
- afecțiuni ale ficatului
Cătina este mai degrabă un medicament decât un aliment, astfel că siropul nu ar trebui să vă lipsească din casă, mai ales dacă aveți și copii la vârsta grădiniței care sunt cei mai predispuși la răceli în sezonul rece. Iarna, se recomandă câte 1 lingură de cătină cu miere pe stomacul gol, în fiecare dimineață.
Sirop de cătină cu miere – Ingrediente, mod de preparare
Aveți nevoie de 500 g de miere de albine naturală și 500 g de cătină. Bobițele de cătină se curăță de codiță și se spală în câteva ape. Se lasă la scurs după care se pun în vasul blenderului împreună cu mierea.
Notă: schimbați cuțitul de metal cu cel de plastic întrucât cătina se oxidează ușor.
Se mixează până se obține o pastă după care pasta se trece printr-o sită și siropul se transferă în sticle și se lasă la macerat. Se păstrează la frigider. Se administrează dimineața pe stomacul gol.
Discussion about this post