Incluzând 3 ouă în dieta zilnică vă va spori sănătatea și vă va oferi protecție împotriva multor boli. Oul este un produs cu adevărat minunat, recomandat pentru pierdere în greutate, îmbunătățirea vederii, oaselor și dinților.
Dezbaterea frecventă despre beneficiile și pericolele ouălor este datorită prezenței colesterolului. Trebuie menționat faptul că un ou conține doar 180-186 mg de lipide (grăsimi) în timp ce ficatul produce aproximativ 1000-2000 mg de colesterol în fiecare zi. Ouăle pot înlocui colesterolul rău cu colesterolul bun iar lecitina din conținutul lor previne creșterea nivelului de colesterol din sânge.
Ouăle întăresc țesutul osos și dinții
Datorită conținutului de vitamina D, esențială pentru ca organismul să absoarbă calciul și să mențină sănătatea oaselor și dinților, gălbenușul de ou este unul dintre puținele alimente care furnizează o sursă naturală a acestei vitamine.
Valoarea energetică
Beneficiul de neînlocuit al ouălor constă în valoarea lor energetică care este necesară pentru noi toți pentru a duce un stil de viață sănătos. Nutrienții și aminoacizii susțin funcții importante ale corpului.
Comoară de minerale și de vitamine
Beneficiile ouălor se datorează prezenței vitaminelor precum A, D, E, B3, B6, B12, colină și acid folic precum și prezența mineralelor și oligoelementelor precum zinc, magneziu, fosfor, fier, calciu și iod.
Menținerea greutății optime
Ouăle nu conțin multe calorii și, grație lecitinei și colinei din conținutul lor, promovează îndepărtarea grăsimilor și a colesterolului din organism, lucru important pentru persoanele care doresc să-și mențină greutatea în parametrii optimi.
Mic dejun perfect
Consumul de ouă la micul dejun poate duce la reducerea alimentelor inutile consumate peste zi, astfel că o omletă la micul dejun accelerează pierderea în greutate și menține energia la valori optime pe tot parcursul zilei.
Menține și întărește vederea
Gălbenușul de ou este bogat în zeaxatină și luteină, elemente esențiale pentru menținerea vederii normale. De asemenea, ajută și la prevenirea cataractei.
Înainte de toate, oul este o sursă naturală de proteine, ceea ce îl face un produs alimentar aproape de neînlocuit. Proteinele sunt foarte importante pentru pierderea în greutate, pentru construcția mușchilor, pentru controlul hipertensiunii și pentru sănătatea oaselor. Un ou conține 6 grame de proteine iar cantitatea de proteine din trei ouă este egală cu o porție de carne.
Discussion about this post