Leurda este cunoscută și ca usturoiul sălbatic și este un adevărat medicament al primăverii care se poate culege direct din natură. Folosind leurda, se pot prepara multe leacuri care au atât efect preventiv cât și terapeutic (ulei, infuzie, suc, alifie).
Leurda are o forță impresionantă depurativă cu ajutorul căruia curăță sângele, intestinele și stomacul.
Potrivit terapeutei Maria Treben, este bine să păstrăm această plantă sub formă de tinctură pentru a putea beneficia de acțiunea ei purificatoare și după sezon.
Ceai de leurdă
Ceaiul de leurdă se recomandă persoanelor care suferă de probleme cu inima, de afecțiuni ale pielii sau persoanelor care au nevoie de o detoxifiere naturală a organismului fără de care tratamentele convenționale nu au rezultate optime. Potrivit cercetătorilor de la Centrul de Medicină de la Universitatea Georgetown, leurda are o eficiență mai mare asupra tulburărilor sistemului cardiovascular chiar și decât usturoiul.
Mai mult, cercetătorii bulgari au descoperit că frunzele și florile de leurdă din Bulgaria au o concentrație mare de compuși sulfurici. De asemenea, această plantă a demonstrat și proprietăți antifungice și antimicrobiene. Ceaiul de leurdă este util și pentru a regla ritmul inimii la persoanele cu palpitații sau cu aritmie cardiacă, cu fluctuații ale tensiunii arteriale.
Ceai de leurdă – mod de preparare
Într-o cană cu apă clocotită se adaugă 1 lingură de frunze uscate de leurdă și se lasă la infuzat timp de 10 minute. Se strecoară, se adaugă 1 linguriță de miere și se consumă câte 1 cană pe zi, timp de o lună.
Discussion about this post