Cafeaua, cu zahăr sau fără?
Conform celor mai recente statistici, unul din trei oameni răspund afirmativ la această întrebare. Logic, următoarea întrebare care se pune este câte lingurițe, iar răspunsul la aceasta întrebare este unul alarmant…
În timp ce circa 30% dintre români preferă 1 sau maxim 2 lingurițe de zahăr, aproximativ 5% dintre români prefera mai mult de 2 lingurițe. Chiar dacă 2 lingurițe (8 grame de zahar) în fiecare ceașcă de cafea nu reprezintă o cantitate mare, dacă adunăm la finalul zilei câte cafele, sucuri și ceaiuri am baut în ziua respectivă ajungem la o cantitate însemnată de zahăr…
Ținând cont de faptul că doza zilnică recomandată este de circa 30 grame pe zi, observăm că la finalul zilei peste 90% din populație o depășește. Conform unor studii recente, românii sunt campioni europeni la consumul de zahăr, acesta regăsindu-se în majoritatea mâncărurilor și băuturilor pe care le găsim în comerț, ca să nu mai vorbim despre renumitele dulcețuri făcute în casă.
Zahărul este un inamic al organismului nostru. Zahărul reprezintă principalul factor declanșator pentru boli cum ar fi diabetul zaharat, accidente vasculare sau atacuri de cord.
Deoarece dependența de zahar este un fapt dovedit stiințific, reeducarea organismului și reducerea consumului de zahăr este un proces de durată, dar cu puțină voință se poate realiza.
Conform unor studii ale OMS, femeile ar trebui să consume maxim 6 lingurițe zahăr pe zi, iar bărbații 9 lingurițe.
Cafeaua neagră are numeroase beneficii pentru sănătate
Iubitorii de cafea din întreaga lume consideră că espresso sau cafeaua neagră este cea mai bună. Ea are un gust uşor amar, nu include nicio formă de lapte sau smântână şi are o aromă intensă, motiv pentru care nu trebuie băută în exces…
Cafeaua neagră este o sursă bogată de vitamine (B2, B3 ŞI B5), minerale (magneziu şi potasiu) şi antioxidanţi. După mai multe studii, s-a constatat că această băutură are efecte pozitive asupra sănătăţi, şi anume:
Stimulează procesul de pierdere în greutate
Când bei o ceaşcă de cafea neagră după masă, acidul clorogenic prezent în acesta ajută la încetinirea producţiei de glucoză. De asemenea, cafeaua neagră scade producţia de grăsimi. Astfel, poţi include cafeaua neagră în dietă când vrei să slăbeşti.
Discussion about this post