Datorită conținutului bogat de fibre și de micronutrienți, stafidele oferă energie pentru o zi întreagă. De asemenea, curăță intestinele și ajută la funcționarea optimă a ficatului, grație antioxidanților din conținut.
Nu în ultimul rând, stafidele reduc riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și stabilesc și tensiunea. Persoanele care consumă stafide au tensiunea mai mică spre deosebire de cei care mănâncă rar fructe uscate.
Ingrediente, mod de preparare, mod de administrare
Pentru această apă, se aleg stafidele de cea mai bună calitate, cele organice. Se evită cele foarte deschise la culoare, aproape galbene întrucât culoarea deschisă indică un tratament cu dioxid de sulf. Cele mai bune sunt stafidele închise la culoare, maronii.
La primele ore ale dimineții, se pune o jumătate de cană de stafide în apă fierbinte și se lasă deoparte timp de 15 minute.
Ulterior, stafidele se spală, se transferă într-o cană. Cana se umple cu apă fiartă și răcită până la temperatura camerei.
Se lasă deoparte până dimineața următoare. Acest program de detoxifiere se ține timp de 4 zile, o singură dată pe lună și nu are reacții adverse.
Discussion about this post