Puterea usturoiul este atât de mare încât chiar și 24 de ore după consum, corpul nostru reacționează la acest aliment. Acest lucru se observă atunci când este utilizat în dietele pentru pierderea în greutate sau atunci când este consumat ca remediu natural pentru diferite boli.
Coaja exterioară a 6 capete de usturoi se curăță și se taie un sfert din partea de sus. Se condimentează cu sare și piper, se stropește cu ulei de măslin și se așază într-un vas ignifug, înfășurați în folie de aluminiu. Se dă la cuptorul preîncălzit la 200-220 de grade pentru 30-35 de minute după care se lasă să se răcească înainte de consum.
Fiecare cățel de usturoi se separă de coajă și se păstrează într-un borcan de sticlă care se dă la frigider. Se recomandă 4-6 căței de usturoi pe zi.
Iată ce se întâmplă în corp după consumul de usturoi prăjit sau ceapă prăjită
După 1 oră, usturoiul este digerat în stomac și devine hrană pentru organism
După 2-4 ore, ajută la combaterea radicalilor liberi și a agenților cancerigeni existenți în corp
După 4-6 ore, metabolismul corpului începe să profite de beneficiile usturoiului și activează procesul de eliminare a excesului de lichid, precum și topirea grăsimii stocate în organism
După 6-7 ore, proprietățile antibacteriene ale usturoiului sunt activate după ce componentele sale trec prin fluxul sanguin
După 6-10 ore, nutrienții și-au îndeplinit deja funcția în celule, astfel încât usturoiul protejează împotriva oxidării
După 10-24 de ore, usturoiul din corp începe un proces de curățare profundă: reglează nivelul de colesterol și curăță arterele, previne problemele cardiace
Usturoiul reglează tensiunea arterială, ajută la eliminarea metalelor grele din corp, crește apărarea naturală a corpului și crește și imunitatea în procesul de curățare. Consumul regulat de usturoi poate reduce semnificativ nivelul colesterolului din sânge și scade tensiunea arterială. Contribuie și la normalizarea tractului gastro-intestinal și reduce și riscul de atacuri de cord și de accidente vasculare cerebrale.
Atenție! Usturoiul este contraindicat persoanelor care suferă de gastrită, ulcer peptic și pancreatită în forme acute deoarece poate provoca o exacerbare a durerii și agravarea altor manifestări ale bolii.
Discussion about this post