Beneficiile aduse de consumul de usturoi sunt deja bine cunoscute însă în afară de aceste beneficii, usturoiul poate salva și frumoasele flori de apartament. Pentru a susține înflorirea bogată ai nevoie de un preparat special.
Pentru acest preparat, ai nevoie de 1 L de apă, 3 căței de usturoi, un vas din sticlă și o pastilă de acid succinic. Diluează pastila de acid succinic în apa fierbinte și pune totul la fiert. Mărunțește usturoiul și când apa dă în clocot, adaugă-l în ea. transferă soluția în vasul de sticlă și așteaptă să se așeze, 24 de ore.
Iată care sunt cele mai întâlnite boli ale orhideelor și ce tratamente sunt indicate pentru a evita pierderea florilor:
Putregaiurile de origine micotică
Cele mai des întâlnite semne ale acestei afecțiuni sunt apariția unor pete negre pe spatele frunzelor uneori umflate alteori adâncite și putrezirea rădăcinii. Petele apărute din cauza ciupercilor sunt în extindere și se datorează excesului de apă din sol sau pulverizării și stagnării apei.
Se impune îndepărtarea părților afectate (frunze, flori, rădăcină), limitarea udărilor și oprirea stropirii, la fel și asigurarea unei aerisiri suficiente. În cazul în care putregaiul se extinde, se impune și schimbarea ghiveciului și a substratului, la fel și a pulverizării unui fungicid din comerț.
Soluții naturale: ține cont de faptul că plantele din interior vor locui în continuare cu tine, în același spațiu, și că fungicidele pot fi mult timp stocate în perdele sau în alte articole din interior, așadar se recomandă folosirea unor soluții pregătite în casă.
De exemplu, o pastă din apa și scorțișoară măcinată poate fi eficientă: se amestecă bine cele două ingrediente și se întinde pe întreaga plantă cu o pensulă. O altă soluție salvatoare se obține din 4-5 căței de usturoi zdrobiți și adăugați la 1 L de apă clocotită. Infuzia se lasă la răcit, se strecoară și are acțiunea unui adevărat fungicid natural.
Putregaiurile de origine bacteriană
U prim pas foarte important este diagnosticarea bacteriozelor întrucât acestea pot fi confundate de cultivatorii începători cu micozele. Bacteriozele sunt relativ rare la orhideea, acesta fiind mai rezistente la aceste boli decât alte flori.
Aceste bacterioze se pot descrie ca niște pete maro mici la început, cu margini clare. Țesutul învecinat cu aceste peste este moale iar frunza se îngălbenește în câteva zile și moare.
În astfel de situații, planta trebuie izolată și părțile afectate trebuie îndepărtate cu un bisturiu ce va fi dezinfectat în flacără după fiecare tăietură. Se impune, de asemenea, oprirea stropirilor și dezinfectarea spațiului în care ai restul orhideelor. De preferat ar fi ca persoana care se ocupă de orhideea afectată să fie alta decât cultivatorul, în acest fel se reduce legătura platei afectate cu restul spațiului.
Discussion about this post