Acest fruct abundă în fibre naturale și oferă nenumărate beneficii pentru sănătate, face minuni pentru digestie. Este bogat în vitamine și minerale și eficient în prevenirea unor boli grave precum cancerul abdominal.
Beneficiile curmalelor se datorează conținutului special de uleiuri esențiale, sulf, fier, calciu, fosfor, mangan, magneziu, cupru și potasiu, toate minerale esențiale pentru sănătatea organismului nostru.
Efectele curmalelor asupra sănătății
Curmalele pot face parte dintr-o cură excelentă pentru reglarea greutății și pot fi consumate și în cadrul unor tratamente pentru diverse afecțiuni (probleme cardiace, tulburări intestinale, constipație sau diaree).
Sunt clasificate de către nutriționiști ca surse foarte sănătoase de zaharuri naturale care contribuie la digerarea eficientă a hranei. După 30 de minute de la consum, curmalele suplimentează rezervele energetice.
Curmalele conțin grăsimi nesaturate, proteine, zahăr și multe vitamine esențiale, un amestec excelent de substanțe nutritive care ajută la obținerea greutății ideale. Au efect laxativ și sunt recomandate pentru a combate constipația, pentru a trata probleme intestinale și diareea.
Sunt considerate stimulente energetice naturale și au efect tonic asupra organismului. Sunt bogate în potasiu și sărace în sodiu, echilibrând astfel și sistemul nervos.
Fierul conținut de curmale este motivul pentru care aceste fructe pot trata eficient anemia, iar fluorul din conținutul lor încetinește procesul de deteriorare a dentiției. De asemenea, aceste fructe neutralizează și efectele intoxicației cu alcool și sunt un remediu bun pentru mahmureală.
Curmalele ajută și inima să funcționeze optim, prin întărirea sistemului cardiac. Mai mult, potrivit studiilor recente, au efecte benefice în controlul cancerului abdominal, funcționând la fel de bine ca medicamentele specifice acestei afecțiuni.
Notă: curmalele se pot consuma ca atare, în stare uscată, sau se pot adăuga ca ingredient în preparate dulci. La achiziționare, se recomandă alegerea curlamelor cu o culoare intensă și un aspect cărnos.
Discussion about this post