Bernardo Lapallo a trăit până la 113 de ani pentru simplul fapt că a ținut la inimă tot ce i-a spus tatăl său la vârsta de opt ani: i-a recomandat 5 alimente pentru o viață lungă. Este ferm convins că secretul longevității constă, în principal, în dietă.
Aceste alimente i-au fost recomandate de tatăl său care era medic și îți dorea ca întreaga sa familie să fie sănătoasă și fericită.
Scorțișoară
Scorțișoara scade glicemia și astfel previne dezvoltarea diabetului și intoleranța la insulină. Mai mult, scade și colesterolul din sânge, suprimă inflamația din organism și joacă un rol adjuvant și în uciderea bacteriilor și a virusurilor, principalele cauze ale infecțiilor.
Miere
Mierea este importantă pentru nutriția noastră întrucât conține mulți nutrienți de care are nevoie organsmul și care nu se pot obține dintr-o dietă normală. Mierea este bogat în antioxidanți care au rolul de a reduce stresul și de a ne proteja ADN-ul de mutații. Acest lucru este deosebit de important pe măsură ce îmbătrânim deoarece ADN-ul mutant poate declanșa cancer.
Usturoi
Usturoiul este folosit de secole ca medicament pentru scăderea tensiunii arteriale. În afară de acest lucru, combate și celulele canceroase și reduce și riscul bolilor de inimă. Cel mai bun lucru despre usturoi este că funcționează în diferite forme: indiferent dacă se consumă crud sau se pregătește o supă, acesta nu-ți pierde proprietățile curative.
Ulei de măsline
Grăsimile sănătoase precum uleiul de măsline protejează împotriva bolilor vasculare și cardiace și sunt necesare pentru buna funcționare a creierului și pentru o varietate de alte funcții vitale. Potrivit cercetărilor recente, uleiul de măsline conține ingrediente care au demonstrat efecte puternice anticancerigene. Mai mult, acționează și împotriva inflamației, osteoporozei și previne și boala Alzheimer și alte probleme legate de vârsta înaintată.
Merele
Vitaminele din mere au capacitatea de a încetini procesul de îmbătrânire a corpului nostru. Un măr pe zi este suficient pentru o stare de bine. Merele reprezintă un inamic puternic și pentru cancer și au mai mulți compuși naturali: antiinflamatorii și antioxidanți. Consumul de mere ne protejează de dezvoltarea astmului, de formarea calculilor biliari și previne și depozitarea colesterolului în organism.
Discussion about this post