Consumul de lămâie ajută în următoarele cazuri:
- indigestie
- infecții în gât
- probleme dentare
- febră
- hemoragii interne
- arsuri
- reumatism
- probleme cu părul și excesul de kilograme
- tulburări respiratorii
- hipertensiune arterială
- holeră
Multe generații au recunoscut importanța lămâii în întărirea sistemului imunitar și în terapia bolilor stomacului. Aceasta purifică sângele și ajută organismul în lupta împotriva multor boli.
Pe lângă faptul că este răcoritor, consumul de limonadă este util în caz de accidente vasculare cerebrale, boli cardiovasculare, pietre la rinichi și pentru a reduce temperatura corpului. Efectele pozitive se datorează elementelor nutritive din compoziție: vitamina C și B, carbohidrați, proteine și fosfor.
Flavonoidele din conținut au proprietăți cu rol antioxidant și anticancerigen, ajută la preîntâmpinarea declanșării diabetului, a constipației, hipertensiunii arterială și contribuie la îngrijirea dinților și pielii.
Constipație, indigestie
Sucul de lămâie tratează eficient problemele legate de constipație și de indigestie. Se pot adăuga câteva picături de lămâie într-un pahar cu apă. Are acțiune purificatoare asupra sângelui.
Febră
Se recomandă și în caz de răceală, gripă sau febră pentru că declanșează transpirația și diminuează febra.
Păr, piele
Aplicat pe scalp, poate trata mătreața și căderea părului. De asemenea, va oferi și o strălucire naturală.
Fiind un antiseptic natural, poate fi utilizat și în caz de arsuri solare, înțepături de insecte, eczeme sau ancee și puncte negre.
Hemoragii interne
Lămâia poate opri hemoragiile interne grație proprietăților antiseptice și stiptice pe care le are.
Cure de slăbire
Se recomandă consumul de zeamă de lămâie amestecat cu apă călduță și miere.
Zeama de lămâie ține sub control și greața, amețeala și hipertensiunea arterială, stimulând și instalarea unei stări generale de relaxare a corpului și a minții și contribuind la reducerea stresului.
Discussion about this post